Weelderig en 5-sterren chic: dit hotel in Lusanne is een aanrader | Reizen | Telegraaf.nl

2021-11-22 14:08:05 By : Mr. Minghua Shen

Een goed bed, een lekkere douche, perfecte service. VRIJ kroont wekelijks een hotel tot hotel van de week. Deze week Lausanne Palace in Zwitserland.

Het eerste wat opvalt zijn de brede gangen. Gewend te zijn aan smalle hotelgangen waarin je langs elkaar heen moet wringen, is dit een verademing. Weelderig rood-en-gouden tapijt op de vloer, zitjes overal, gedimd licht en hoge donkere houten deuren.

De kamers bieden alles wat u van zo'n bijzonder erfgoed in het hart van het Zwitserse Lausanne mag verwachten. Veel ruimte, een uiterst luxe interieur met veel beschaafd zachtgroen en gebroken wit, een zitje met twee stoelen, op tafel een aangename fles welkomstwijn. Om het unieke karakter van deze bijzondere plek te benadrukken, een prachtige marmeren schouw.

Het uitzicht is ook niet slecht. Op het kleine balkon plof ik neer op een van de twee metalen stoelen. Achter enkele stadsdaken strekt het Meer van Genève zich voor ons uit, zwijgend begrensd door de Alpen op de achtergrond. Tijd voor een drankje uit de (gratis) minibar. Natuurlijk is er ook een Nespresso-apparaat om koffie te zetten.

Lausanne Palace werd gebouwd in 1915 en heeft de grandeur, maar niet het gebrek aan onderhoud dat soms het plezier van een verblijf in dergelijke historische hotels verpest. Integendeel, de enorme badkamer ziet eruit alsof deze zeer recent is gerenoveerd. Donkere tegels met een gouden glans en alles, van kranen tot douchekop, van een mooie zware kwaliteit. Veelkleurig marmer, goudkleurige accessoires en dikke badjassen en handdoeken maken dit bad- en douchepaleis compleet.

Voor wie nog uitgebreider wil baden: het hotel beschikt over een spa plus beautycentrum van 2100 vierkante meter met onder meer een binnenzwembad en een hamam. Dineren doe je in het gastronomisch restaurant La Table du Lausanne Palace (1 Michelinster), maar ook op drie andere plekken zoals het mediterrane restaurant Côté Jardin (zomerterras en drie bars, hier ook ontbijt).

Zelfs de lobby is al een klein feestje. Groot, majestueus, een echte boom in het midden. De centraal gelegen Bar 1915 is een ontmoetingsplek voor hotelgasten. Trouwens, bijna overbodig om te vermelden, er zijn verschillende bars in dit hotel.

Dit symbool van de belle époque – de gevel straalt nog steeds de grandeur van het verleden uit – is altijd meer geweest dan een hotel, zo lezen we in de geschiedenis. Natuurlijk hebben de afgelopen jaren hier presidenten van het Internationaal Olympisch Comité gewoond, evenals royalty's, beroemdheden (Nicole Kidman, Elton John) en politici. Ontwerper Coco Chanel had daar haar eigen suite die nog steeds haar naam draagt. Lausanne Palace is ook in 2021 een ontmoetingsplaats voor de high society.

Luxe en 5-sterren chic, maar ook zeer eigentijds na een grootschalige en liefdevolle renovatie. De 140 kamers zijn anders ingericht.

In het hart van Lausanne, op loopafstand van de kathedraal.

Op weg naar de zaal worden anekdotes verteld over de rijke geschiedenis.

Kamerprijs vanaf 289 euro. De luchthaven van Genève ligt op 40 minuten rijden.

Elke week alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Gelieve opnieuw in te vullen.

Gravin Eloise is zondagavond (22:30 uur NPO 1) te gast in de talkshow van Splinter Chabot. Daarin vertelt ze over een ongemakkelijke situatie waarin ze onlangs in Den Haag belandde.

In Strictly Private geeft hoofdredacteur Evert Sankrediets wekelijks een unieke kijk achter de verhalen van zijn weekblad. Dit keer over de ernstige zorgen over koningin Elizabeth.

In Nunspeet ging het vrijdagmiddag bijna mis. Op dashcambeelden is te zien hoe een scherpe bestuurder een onwel geworden vrouw naar de vluchtstrook leidt door haar in aanvaring te brengen met zijn auto. Het is nog niet bekend hoe de vrouw onwel is geworden.

Aftredend premier Mark Rutte heeft dit weekend geen goed woordje voor de relschoppers.

Wil je je echt onderdompelen in overweldigende luxe en een droomreis maken, dan kan je nu mee op een van de schepen van Regent Seven Seas Cruises. Je stapt dan in een wereld van ongeëvenaarde verwennerij.

Toen het toerisme op Curaçao tot stilstand kwam, was er naast ellende ook ruimte voor mooie initiatieven. Soms uit noodzaak geboren, maar allemaal even vindingrijk. Ondertussen bruist het weer op het Caribische eiland en blijkt de ooit beruchte wijk Otrobanda een grote verrassing te zijn.

De laatste 21 Nederlandse vakantiegangers die sinds een corona-uitbraak vastzitten in een 'quarantainehotel' op Sardinië, verlaten vrijdag het Italiaanse eiland. De toeristen namen deel aan een busreis naar Sardinië en Corsica die op 18 oktober begon.

De eerste sneeuw is gevallen en veel skigebieden staan ​​klaar om de eerste ski- en snowboardliefhebbers te ontvangen. Voor veel wintersporters begint het weer te kriebelen, maar een skivakantie kan een dure grap zijn. In dit artikel lees je in welke skigebieden in de Alpen je komt...

Nederlanders negeren Oostenrijk massaal en boeken om naar de Franse pistes en de zon te gaan. Dat merken experts uit de reiswereld nu Oostenrijk steeds meer coronamaatregelen neemt en zelfs in volledige lockdown gaat.

Set van 3 Sloggi-basisslips voor dames

Set van 3 Sloggi-basisslips voor dames